+381 62 222 083 office@greener.rs

Sanseverija Laurenti (Sansevieria trifasciata Laurentii) potiče iz Indije, Indonezije i Afrike a pripada porodici Asparagaceaea. Sanseverija Laurenti je komercijalno najzastupljenija od svih senseveria zbog njene dugotrajnosti i prilagodljivosti, a spada u grupu biljaka koje značajno poboljšavaju kvalitet vazduha u poslovnim i stambenim prostorima.

Listovi ove sanseverije imaju oblik mača i rastu vertikalno iz osnove, a tamno su zelene boje sa žutim ivicama. Odrasli list moze biti visine od 70 do 90cm i širine do 6 cm.

Sanseverija Laurenti je veoma zahvalna biljka koja ne zahteva puno angažovanja u pogledu održavanja, opstaje i u uslovima ograničenog svetla iako najbolje uspeva na svetlu srednje jačine.

Takodje, ova biljka je otporna na sušu odnosno niske nivoe vode i vlažnosti vazduha. Treba je zalivati samo nakon što se podloga osuši, a zimi je treba zalivati jednom mesečno.

Ipak ova biljka je osetljiva na temperature ispod 10°C a idealne temperatura za ovu biljku kreće se u rasponu od 21 do 32°C.

Plugin Developer FantasticPlugins.com
Share This