+381 62 222 083 office@greener.rs

Magnolia grandiflora

Magnolia-grandiflora-leaf-flower-Velikocvetna-Magnolija-list-cvetMagnolija je graciozno, zizmeleno, lišćarsko drvo koje dostiže visinu od oko 10 metara i širinu od 5 do 10 metara. Magnolija ovu visinu dostize umerenom brzinom rasta a istovremeno razvija krošnju sa zbijenim granama.

Magnolija se odlikuje gustom, bogatom i kompaktnom krošnjom piramidalnog oblika. Takodje, ovo predivno drvo se izdvaja svojim glatkim i sjajnim listovima koji su gusto rasporedjeni po granama i zadržavaju prepoznatljiv sjaj tokom cele godine.

Moramo istaći da odrasle primerke povremeno krase izuzetno privlačni i krupni cvetovi. Dok se naknadno formiraju šišarkice ispunjene crvenim semenom.

Graciozan izgled, upotpunjen gustom krošnjom omogućava da se Magnolija korisiti pojedinačno i u grupnim formacijama u uredjenu vrtova i drugih zelenih površina. Takodje, uspešno se može korsiti i za fromiranje zelenih zidova i živih ograda kada zaista izgleda efektno.

Magnolija grandiflora je umereno prilagodljiva i otporna biljka. Najbolje uspeva na osunčanim pozicijama, ali toleriše i polu senku. Takodje, odgovara joj vlažna, ocedita i kisela podloga.

Plugin Developer FantasticPlugins.com
Share This